Babasport: képes babamasszázs otthonra

Ha beírom a Google keresőbe, hogy “babamasszázs” több tízezer találatot kapok. Tanfolyamok tömkelege, amelyek anyukák és apukák számára tanítják meg a babamasszázs fortélyait. A szülők zöme szinte minden lehetőséget megragad, hogy olyat sajátítson el, amivel a gyermekének segíthet, közérzetét javíthatja.

A honlapunkon egy ilyen lehetőséget ajánlunk most mi is. Mégpedig egy képes babamasszázs útmutatót. Az anyagot bátran töltsék le, nyomtassák ki és alaposan tanulmányozzák át. Utána jöhet a baba masszírozása!

A tájékoztató olvasásához minimum Adobe Acrobat Reader 7-es verzió szükséges. A fájl mérete 281 KB, színes ábrákat tartalmaz. (Ábra forrása : Raising Children Network 2014)

Mit nyújt egy jó babamasszázs?

Az első nyelv, amit az újszülött megismer, az érintés. A gyengéd, szerető érintéstől a baba megnyugszik, biztonságban érzi magát. Sok kórházban ezért helyezik a szülés után azonnal az újszülöttet az anyuka mellkasára.

Az anya és a baba közti érintés érzelmi köteléket hoz létre. A baba masszírozása ezt a köteléket erősíti.

A jótékony lelki és érzelmi hatásokon kívül, fizikailag is hasznos ha rendszeresen masszírozzák a babát. Ezek közé tartozik:

  • segíti az emésztést
  • csökkenti a hasfájást, puffadást, székrekedést
  • elősegíti a baba hosszabb és mélyebb alvását
  • erősíti az immunrendszert
  • javítja a bőrfelület minőségét, az izmok rugalmasságát
  • fejleszti a baba testtudatát
  • növeli a szülő biztonságát a baba testének helyes kezelésében

Mikor masszírozhatunk?

Masszírozás előtt a baba legyen nyugodt. Ne legyen sem éhes, sem éppen jóllakott. Etetés után várjunk, míg a pocakja már nincs tele.

Figyeljük meg, hogy inkább ruhában szeret lenni a masszírozás alatt, vagy örül ha a meztelen testét masszírozzák. Ez utóbbi esetben a fürdetés utáni időpont tűnik megfelelőnek. A masszírozáshoz mindig valamilyen jó minőségű babaolajat használjunk.

Ha a masszírozás alatt sír, vagy szemmel láthatóan nem érzi jól magát, azonnal hagyjuk abba. Ha a kisbabánk beteg, bármilyen bőrkiütése van, természetesen nem szabad masszírozni.

Amíg mi a babát masszírozzuk, az idősebb testvér, vagy a másik szülő is megérdemelnek egy kis masszírozást. Mivel anyunak csak két keze van, a többieknek ajánlanék egy ilyen masszázs labdát.

Reméljük a képes babamasszázs révén sikerül hozzájárulnunk a baba és a szülők öröméhez.

Mihály Katalin

Item added to cart.
0 items - Ft
error: Jogvédett tartalom, használatához kérje az engedélyünket!